Collega’s van de Berliner Feuerwehr spreken zich uit in een video over de gigantische druk die uitgeoefend is, om zich te laten vaccineren. Ze spreken over de sociale druk en angst om hun inkomen te verliezen.

In de video vertellen brandweermensen dat meer en meer inzet op brandbestrijding is losgelaten en er vooral werk ligt voor de Rettungsdienst. Dit is de Ambulancezorg en dat is een groot deel van de brandweerzorg in Duitsland. Ook claimen zij dat dit vooral een financiële achtergrond heeft. Zij kwamen bij incidenten veel situaties tegen die bij hen de indruk gaven dat het bijwerkingen van de vaccinatie betrof.

Is het brandweermensen die kritisch zijn niet langer toegestaan het uniform te dragen? Is het terecht dat ze worden uitgesloten en beschimpt of zelf overgeplaatst?

Bekijk de video zelf:


Heb je vragen of wil je over dit onderwerp praten? Dan kun je contact opnemen via info@brandweervoorvrijheid.nl